Νομοθεσία

Η στενή επαφή των ενοίκων των πολυκατοικιών και η αλληλεξάρτηση των σχέσεων τους που δημιουργείται από την κοινή χρήση των κοινόκτητων χώρων δεν θα μπορούσε να είναι αμέτοχη προστριβών, διαφορών και φιλονικιών.

Το να ζουν δυο άνθρωποι σε εκατό εκτάρια γης ζουν σχετικά ελεύθερα, εκατό όμως άνθρωποι που ζουν σε δύο εκτάρια γης ζουν σε έμφυτη διαμάχη. Όταν οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο, θα πρέπει αναγκαστικά να σέβονται ο ένας τα δικαιώματα του άλλου.

Γι΄ αυτό στον τροποποιητικό Νόμο 6(1)/του 1993, ο οποίος εντάχθηκε στο Νόμο, Κεφ. 224, ως ΜΕΡΟΣ ΙΙΑ, υπάρχουν στοιχεία με βάση τα οποία διευθετείται προς το καλύτερο ο τρόπος καθορισμού των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της κοινόκτητης οικοδομής, η δυνατότητα κατοχής και κάρπωσης των διαμερισμάτων κι ο καταλληλότερος τρόπος εγγραφής σύμφωνα με την οποία η αποκλειστική ιδιοκτησία των διαμερισμάτων συνυπάρχει με την αναγκαστική συνιδιοκτησία των κοινόκτητων χώρων της οικοδομής.

Το νομικό μας τμήμα

Το νομικό μας τμήμα μελετά προσεκτικά τον κανονισμό της κάθε πολυκατοικίας (εφόσον υπάρχει) και συμβουλεύει το εξειδικευμένο μας προσωπικό στον τρόπο κατανομής των δαπανών. Διαρκώς παρέχει συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν κοινόχρηστους χώρους ή δαπάνες και είναι δίπλα σας όταν χρειαστείτε τη βοήθειά του.

Σε περιπτώσεις οφειλετών που δεν συμμορφώνονται με το νόμο, το νομικό μας τμήμα έρχεται σε επαφή μαζί τους και μετά από μια ακολουθία διαδικασιών (τηλεφωνική επικοινωνία, επιστολές) ρυθμίζει την πληρωμή. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να διεκδικήσει τα οφειλόμενα για λογαριασμό της διαχειριστικής επιτροπής με δικαστικά μέσα.

Η νομιμότητα αποτελεί τη βάση όλης της σκληρής δουλειάς μας. Προσπαθούμε συνεχώς να είμαστε ενημερωμένοι έτσι ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στο δύσκολο έργο μας.